Višja zavarovalna kritja v primeru okužbe s covidom-19 v tujini

Od 10. maja do 31. decembra 2021 bomo pri obstoječih zavarovanjih potovanj v tujino, ki so del članske kategorije Premium ali Po meri z izbranim paketom zavarovanja, razširili kritje zavarovanja potovanj v tujino.

AMZS članstvo Premium poleg pomoči na cesti v Sloveniji in tujini, popustov pri storitvah v AMZS ter ugodnosti pri partnerjih vključuje tudi zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Prav tako članstvo Po meri, če pri slednjem član izbere tudi zdravstveno in turistično zavarovanje.

Od 10. maja do 31. decembra 2021 bomo pri obstoječih zavarovanjih potovanj v tujino, ki so del članske kategorije Premium ali Po meri z izbranim paketom zavarovanja, razširili kritje zavarovanja potovanj v tujino.

Pri zavarovanju prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega veljajo za škode, nastale v času od 10. maja do 31. decembra 2021, v okviru kritja, opredeljenega v 7. členu Splošnih pogojev za zavarovanje potovanj v tujino PGtur/19-7, naslednje razširitve zavarovalnega kritja:

  • kriti so tudi stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja, ki zavarovancu nastanejo, ker mu je bila v tujini odrejena karantena, ker je bil v tujini v stiku z nekom, ki je zbolel za boleznijo covid-19, sam pa je zdrav;
  • v primeru sklenjenega družinskega zavarovanja so kriti stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja tudi družinskim članom, ki so z zavarovancem, ki zboli, se poškoduje ali mora biti v karanteni, skupaj na potovanju, do višine zavarovalne vsote, ki je zanj dogovorjena;
  • stroški podaljšanega bivanja so kriti do največ 14 dni;
  • zavarovalno kritje prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega je brezplačno dodano v paketu B (del članstva Premium oz. Po meri, kjer je vključeno zavarovanje) v višini do 1.000 €.

Pogoj za zavarovalno kritje je veljavno članstvo Premium ali Po meri z zavarovanjem v času nastanka škodnega dogodka.

#amzsClanstvo Premium
AMZS članstvo velja vse leto, zato ni treba sklepati zavarovanj pred vsako potjo v tujino. V primeru družinskega članstva so vključeni vsi družinski člani, ki lahko koristijo prednosti članstva, četudi ne potujejo skupaj.

POMOČ NA CESTI

POKLIČITE 1987

*Telefonska številka velja za območje RS. Cena klica je odvisna od operaterja.
Če se nahajate v tujini, pokličite: +386 1 530 53 53.

Pridružite se preko 4,000 varnim voznikom društva AMD Kranj

Pridruži se družini AMD Kranj

Hvala za vaše zaupanje, vaše povpraševanje za pridružitev je bila uspešno poslana.
Prišlo je do težave.. Prosimo, poskusite ponovno kasneje.